Meny

Du använder en gammal version av din webbläsare. Vänligen uppdatera för en bättre upplevelse.

Laktos i mat

Varje person är unik. Hur mycket laktos man tål utan att uppleva besvär är helt enkelt individuellt. Det kan därför vara en bra idé att prova sig fram med olika livsmedel för att hitta en nivå som fungerar för dig och din kropp.

Så här mycket laktos innehåller olika livsmedel (g per 100 g)

>6 g

  • Mesost
  • Messmör
  • Mjölkchoklad
  • Mjuk nougat
  • Kryddblandningar*)
  • Viss müsli*)
  • Yoghurtgodis

>3 g

  • Filprodukter
  • Getmjölk
  • Mjölkchoklad
  • Glass
  • Gräddfil
  • Kaffegrädde
  • Kvarg
  • Mjölk

3 – 1g

  • Chips Sourcream
  • Crème fraiche
  • Halloumi
  • Korv*)
  • Lättmajonnäs
  • Maränger tillverkade av skummjölk
  • Vispgrädde
  • Yoghurt

1 – 0,1g

  • Fetaost
  • Leverpastej*)
  • Låglaktosprodukter
  • Margarin
  • Mozzarella
  • Kaffebröd*)
  • Smör


<1 g

  • Grönmögelost
  • Hårdost
  • Knäckebröd*)
  • Majonnäs*)
  • Mjukost
  • Ströbröd*)
  • Vitmögelost

Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på en länk på denna sida ger du ditt samtycke för oss att sätta cookies.